Položky 0

Ozvučenie Mercedes Benz C

MERCEDES BENZ OEM SUBWOOFER VÝŠKOVÉ REPRODUKTORY ZOSILŇOVAČ. Nové Mercedes autá majú zaujímavo spravený audio systém. Niečo podobné ako má BMW, teda basové reproduktory umiestnené v podlahe vozidla a vo dverách 10cm komponentnú sadu. Či je to dobré, alebo zlé je to tak a musíme s tým žiť. Osobne mám radšej klasické riešenie 16,5cm komponentné reproduktory vo dverách a subwoofer v kufri. No ale keď nám to inžinieri takto spravili poďme na to.

Basové reproduktory sú osadené v podlahe pod nohami vodiča a spolujazdca. V základnom audio systéme je len jeden pod spolujazdcovými. Keďže OEM riešenie od svetových značiek je na cenovke od 399eur za pár, rozhodol som sa pre ponuku lacnejšieho riešenia, ktoré sme robili na začiatku, keď ešte veľký hráči nemali čo ponúknuť.

Riešenie je 165mm stredobasový reproduktor od nemeckej značky Ground Zero GZRK 165SQ. Prečo som sa rozhodol preň? Jednoduchá odpoveď výkon, frekvenčný rozsah a samozrejme cena. Výkon110/160W RMS/MAX teda dostatočný a vzhľadom na OEM riešenie je skoro dvojnásobný. Frekvenčný rozsah 35-4000Hz je minimálne porovnateľný a cena 109Eur je bezkonkurenčná.

Komu a kedy toto treba? Ja si myslím, že to bude najviacej montovaný set, samozrejme vzhľadom na cenu, ale aj kvalitu. Budeme resp pracujeme aj na riešení 20cm basových reproduktorov, tam bude ale vyššia cena samozrejme /môj plán je cena s redukciami 399eur/. A samozrejme máme v ponuke aj OEM riešenie od STEG, Ground Zero, Gladen a Musway. Je z čoho vybrať.

Každopádne k tomu treba ešte redukcie aby sa o dalo osadiť. Jedná sa o presné plastové výlisky ako je vidieť na obrázkoch. Cena komplet je 199eur s DPH /2x reproduktor, 2x redukcia, 2x MDF/

Ako ich zapájať? Určite pri danom výkone by som zvolil zosilňovač. Pri otázke aký, by som volil asi DSP 6 kanál napríklad od AWAVE, veď pri MOC 399Eur máte vyriešené napájanie dvoch basákov a štyroch dverí a to ešte pekne doladiť cez DPS zvukový procesor presne na požiadavky / uši zákazníka. Pracujeme na ponuke setov od Ground Zera, ktoré budú čoskoro v ponuke.

Zosilňovač v tomto prípade sme zvolili pre potrebu dodržania rozpočtu eXcursion SXA1k. Jedná sa o veľmi malý a tým pádom ľahko „integrovateľný“ monoblokvýkonom 100/200/250W RMS 4/2/1 Ohm a najlepšia a najpotrebnejšia funkcia je vysokoúrovňový vstup s funkciou automatického spínania. Jeho MOC cena je 119eur podľa akcie býva samozrejme aj nižšia. Prečo je potrebný zosilňovač? Sériový výkon je nedostatočný pre všetky riešenia čo sme zatiaľ skúšali a keď má mať výmena zmysel a zvuk dynamiku a „gule“ tak treba reproduktory vybudiť. Následne sa už lepšie pracuje so zvukom, keď je možne pridať, alebo ubrať.

Výškové reproduktory od výroby nie sú v aute, čo vzhľadom na možnosti od iných výrobcov nie je problém. V tomto prípade sme dali OEM výškové reproduktory STEG BZ25, ktoré presne pasujú do otvoru pre výškový reproduktor. Samozrejme zvuk vďaka nim je výrazne lepši. Zákazník je spokojný a my tiež.

Koľko trvá takáto montáž?  Táto montáž 1 deň.

Koľko takáto úprava stojí?  Cenovo sa hýbeme cca 640eur.

Galéria

Použité produkty

Pozrite si podobné články, v kategóriách:

O autohifi vieme toho naozaj veľa, každý deň prejde našou montážnou dielňou pár áut a každá je iné, jedinečné – tak ako ich majiteľ. Zo skúseností vieme urobiť pre výsledok maximum a sme hrdí na to, že sa naši klienti pravidelne vracajú. Od roku 2004 píšeme blog o našich montážach a radi napíšeme článok aj o vašom aute – privezte ho a my vás presvedčíme!

Andrej Siváček, majiteľ Audiotuning

Napíšte nám…

Otázka

14 + 6 =

Autofólie – Carwrap – Ochranné fólie

Predaj a montáž: autofólií, ochranných fólií, okenných fólií, CarWrap fólií, karbónových fólií, bezpečnostných folií, dekoračných folií a leštenie svetiel.

U nás získate skvelý vzhľad aj zvuk. Nebojíme sa zložitosti, sme profesionáli a kvalita je pre nás základná veličina, ktorú predčí len spokojnosť zákazníka.

Z nášho blogu